2022-02-09 14:40:33

OBAVIJEST O PROVEDBI MJERE DOBROVOLJNOG SAMOTESTIRANJA UČENIKA NA SARS-CoV-2 BRZIM ANTIGENSKIM TESTOVIMA OD 14.2.2022.

Poštovani roditelji,

prema uputama MZO od ponedjeljka 14.2.2022. počinje mjera samotestiranja učenika. Provođenjem mjere samotestiranja ukinula bi se obveza samoizolacije učenika koji su bili u kontaktu s Covid-pozitivnom osobom, a nemaju simptome bolesti.

Samotestiranje sa SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima je dobrovoljno i ​​besplatno i obavlja se jednom tjedno. Preporuka je da se učenici samotestiraju ponedjeljkom prije nastave (ili nedjeljom prije spavanja) te da potom javite razredniku/ci rezultat testiranja samo ukoliko je rezultat POZITIVAN.  

Ukoliko ne želite da Vaše dijete provodi mjeru samotestiranja sa SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima, molimo Vas da ispunite obrazac/izjavu, koju će Vaše dijete donijeti danas kući te ju potpisanu treba vratiti u petak, 11.2.2022. razredniku/ci. U tom slučaju, testovi Vam neće biti uručeni te će se Vašem djetetu u slučaju kontakta s Covid-pozitivnom osobom i nadalje određivati preventivna mjera samoizolacije.

U slučaju pristanka (a smatra se da roditelj pristaje ukoliko ne potpiše navedenu IZJAVU), bit će Vam dostavljena dva (2) SARS-CoV-2 brza antigenska testa za provođenje mjere samotestiranja  - 1. put u ponedjeljak 14.2.2022., te 2. put u ponedjeljak 28.2.2022.

Važno je naglasiti da prema uputama proizvođača nije uputno da učenici mlađi od 16 godina provode samotestiranje bez nadzora ili pomoći odraslih osoba.

U prilogu su upute Ministarstva znanosti i obrazovanja koje molimo da pročitate, bez obzira na Vašu odluku.

 

S poštovanjem,

ravnateljica Vedrana Banda, mag.paed.


Osnovna škola Mate Lovraka Kutina