2022-02-28 10:34:13

NOVE upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 - 28.2.2022.

Dragi učenici i roditelji !

 

Od danas, 28. veljače 2022. na snazi su  nove UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO ZA RADA PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Većina mjera ostaje i dalje na snazi. Ono što je izmijenjeno uglavnom se odnosi na obvezu nošenja maski, te posebno izdvajamo  :

Organizacija rada ustanova:

Provjetravanje prostorija

Prostorije u ustanovi obvezno je provjetravati više puta dnevno. Kad je lijepo vrijeme, preporučuje se ostaviti otvorene prozore tijekom odgojno-obrazovnoga rada (npr. jedan sprijeda, jedan straga). Također, preporuča se i provjetravati i nekoliko puta tijekom školskog sata, ako to vremenske prilike dopuštaju. Klimatizacijski i ventilacijski uređaji mogu se koristiti na način da su redovito i odgovarajuće održavani.

Maske za lice

Tijekom nastave u razredima maske nisu obavezne za učenike i djelatnike, ali ih učenici i djelatnici mogu i dalje nositi ako smatraju da su im potrebne, a preporučuju se svim učenicima i djelatnicima škole s kroničnim bolestima koje mogu dovesti do težih oblika bolesti COVID-19 ako im zdravstveno stanje omogućuje nošenje maske. Maske su obavezne tijekom prolaska i boravka u zajedničkim prostorijama te u javnom i organiziranom prijevozu. Nošenje maski je obavezno u javnom prijevozu, uključujući organizirani prijevoz.

Rukavice

Rukavice nose osobe onih zanimanja za koja su se nosile i prije epidemije (kao higijenski standard).

Sa sadržajem NOVE UPUTE možete se upoznati u privitku obavijesti ili putem 

poveznice https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/11/Upute-za-sprje%C4%8Davanje-i-suzbijanje-epidemije-bolesti-COVID-19-vezano-uz-rad-pred%C5%A1kolskih-ustanova-osnovnih-i-srednjih-%C5%A1kola-u-%C5%A1kolskoj-godini-2021.-2022.-2.pdf . 


Osnovna škola Mate Lovraka Kutina