2022-05-06 09:44:00

Lovrakovski 7. b u gostima u kutinskoj Knjižnici

Ovog se tjedna obilježavaju Dani medijske pismenosti. Naša se kutinska knjižnica i ove godine uključila u program obilježavanja. 

U goste su pozvali Nenu Hadžihajdić poznatijeg kao PvtMole, a tema su bili influenceri te i jedan naš sedmi razred.

Na poziv smo se s radošću odazvali jer je ova tematika (influenseri) zastupljen au Kurikulu 7. razreda u Kulturi i medijima. Termin je odgovarao našem 7. b.

 

Neno je naš Kutinčanin i mnogi ga znaju kao člana kutinske grupe KGS, a mlađoj populaciji je poznatiji kao gamer i youtuber.

 Opisnice su ovoga susreta na stranici Knjižnice. „Je li teško biti youtuber i može li se zaraditi na taj način, koliko je truda i rada potrebno uložiti kako bi se postao dobar youtuber, samo su neka pitanja na koje smo dobili odgovor od Nene. Učenici 7. razreda OŠ Mate Lovraka i njihova profesorica hrvatskog jezika Marija Lenić s velikom su pozornošću slušali, ali i postavljali mnoga pitanja.“

Za kraj smo svi zajedno riješili kviz, koji je pripremila naša knjižničarka Marina kako bismo saznali koliko smo medijski pismeni. :) Vrijeme je brzo proletjelo, a svima je bilo super! To nas posebno raduje jer je ova populacija obično rjeđi posjetitelj knjižnice pa se veselimo novom susretu!“

Učenici 7. b su bili oduševljeni i popratili su komentarima: „Super pozitivan je lik, a Kutinčanin koji je toliko poznat. Slijedi pisanje Komentara na susret, a neki su sada već ostvarili petice jer su osvojili najviše bodova u kvizu na temu Medijske pismenosti.

 

Marija Lenić, mag. educ. philol. croat.

 

Osnovna škola Mate Lovraka Kutina