preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Kutina

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

  

Poštovani roditelji, poštovani učenici osmih razreda,

obavještavamo vas da je dana 27. svibnja 2020. godine u Narodnim novinama, broj 62/2020, objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., čiji je sastavni dio i struktura razrednih odjela i broja učenika I. razreda.

Odluka je dostupna na sljedećoj poveznici: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html

 Ističemo da je ove godine propisana mogućnost dostave prijavnica za upis, upisnica u školu, kao i dokumenata o ispunjavanju posebnih uvjeta za upis, osobno ili elektroničkim putem.

Dakle, prijavnice za upis u srednju školu moći će se dostaviti osobno u osnovnu školu ili na e - mail adresu: rosko.marija@gmail.com i iblazinictaus@gmail.com.  Što se tiče dostavljanja originalne dokumentacije u osnovnu školu (prijavnice učenika koji su je poslali na gore navedene adrese), dostavljanje originala nije potrebno.

Upisnice te ostalu dokumentaciju koju dostavljate u srednju školu također ćete moći dostaviti osobno ili putem elektroničke pošte koja će biti objavljena na internetskim stranicama srednje škole koju će učenik upisati. Originalnu dokumentaciju učenika koja se predaje u srednju školu (upisnice i dokumenti koji su uvjet za upis) učenik ili roditelj/skrbnik može donijeti do kraja rujna 2020.

 

Dakla, sva propisana dokumentacija može se uslikati ili skenirati te poslati elektroničkim putem.

Upisno povjerenstvo Osnovne škole Mato Lovrak sljedeći tjedan će detaljno objasniti postupak upisa u srednju školu svim roditeljima i učenicima.  

___________________________________________________________________________________________________________________

Dragi učenici, poštovani roditelji,

Internet portal „  https://www.upisi.hr/upisi/ namijenjen je učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima te objedinjuje sve korisne informacije o upisu u srednju školu kao što su: mogućnosti školovanja u Sisačko - moslavačkoj županiji i diljem Republike Hrvatske; popis dokumentacije potrebne za upis u srednju školu; postupak izračunavanja bodova za upis i druge važne informacije.

Sljedeći linkovi će vam pomoći da saznate sve što vas zanima o upisu u srednju školu:

https://www.upisi.hr/upisi/ -  stranica za prijavu, sadrži i važne dokumente u lijevom stupcu

https://e-usmjeravanje.hzz.hr/Predanketa - Za ispunjavanje upitnika trebat će ti 20-ak minuta. Prvo trebaš odgovoriti na 47 pitanja o svojim interesima i sklonostima, na temelju čega će ti sustav ponuditi zanimanja koja bi ti se mogla svidjetiZatim trebaš odgovoriti na 47 pitanja o svojim vještinama, znanjima i sposobnostima, nakon čega ćeš dobiti konačni savjet. Računalo će analizirati tvoje odgovore i predložit će ti nekoliko zanimanja koja bi ti mogla odgovarati s obzirom na tvoje interese i sklonosti te vještine, znanja i sposobnosti. Klikneš li mišem na bilo koje zanimanje s tog popisa, moći ćeš pročitati njegov opis – sadržaj tipičnih poslova, potrebno obrazovanje, poželjne osobine radnika i slično.

https://www.cisok.hr/usluge-u-cisok-centrima/ucenici-osnovne-skole/brosure-kamo-nakon-osnovne-skole/ - brošure po regijama, gdje su navedene SŠ s programima koje imaju. Može se listati kao knjiga i kod odabranog programa je naveden opis istog i predmeti koji se obrađuju po razredima.

https://e-usmjeravanje.hzz.hr/Pretraga - opisi zanimanja  - potrebno obrazovanje, opis posla, znanja, vještine i poželjne osobine, uvjeti rada, mogućnost zapošljavanja i slično 

https://e-usmjeravanje.hzz.hr/preporuke-za-obrazovnu-upisnu-politiku - deficitarna i suficitarna zanimanja u RH za 2020. godinu

https://www.cisok.hr/usluge-u-cisok-centrima/ucenici-osnovne-skole/ucenicki-domovi/ - učenički domovi u RH 

 

Sve novosti vezane za upis u srednju školu moći ćete  pravovremeno  naći na web stranici naše škole smiley

 

 


 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Logo škole

Sponzor

Vrijeme za gablec

Energetska obnova

      ISTOČNA ZGRADA

 

        ZAPADNA ZGRADA

Učimo zajedno II.

 

 

 

 

Vozni red autobusa

Anketa
Jeste li ikada bili žrtva vršnjačkog nasilja?

 

Kada zvono zvoni

 

JUTARNJI TURNUS

1.šk.sat 8:00 – 8:45

  odmor 10 min

2.šk.sat 8:55 – 9:40

  odmor 10 min.

3. šk.sat 9:50 – 10:35

  odmor 15 min.

4.šk.sat 10:50 – 11:35

5.šk.sat 11:40 – 12:25

6.šk.sat 12:30 – 13:15

 

POSLIJEPODNEVNI TURNUS

1.šk.sat 13:30 – 14:15

2.šk.sat 14:20 – 15:05

  odmor 15 min.

3. šk.sat 15:20 – 16:05

4.šk.sat 16:10 – 16:55

5.šk.sat 17:00 – 17:45

6.šk.sat 17:50 – 18:35

 

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Kutina / Crkvena 59, HR-44320 Kutina / www.os-mate-lovraka-kt.skole.hr / ured@os-mate-lovraka-kt.skole.hr
preskoči na navigaciju